Kom jij moe thuis uit je werk? Of levert werken jou juist energie op?

06 maart 2024
Kom jij moe thuis uit je werk? Of levert werken jou juist energie op?
Kom jij moe thuis uit je werk? Of levert werken jou juist energie op?

Ik ben een groot voorstander van altijd blijven leren en door ontwikkelen. Maar dan wel graag in dingen die je leuk vindt om te doen en waar je energie van krijgt. Alles dat bijdraagt aan dat jij met plezier naar je werk gaat. Je bent tenslotte vaak toch een groot deel van de week bezig met je werk. Dus hoe fijn is het als je energie krijgt van je werk en geniet van wat je doet.

Helaas gaan toch veel mensen naar hun werk gewoon omdat het hoort, omdat het nu eenmaal zo is, omdat je ervoor betaald krijgt of omdat je niet weet wat je echt leuk vindt. Of misschien droom jij er eigenlijk wel van om voor jezelf te beginnen maar vind je dit toch spannend waardoor je maar blijft doen wat je altijd al deed, gewoon omdat het zo is. En dan zit je ‘vast’ in je huidige baan en kom je vaak moe thuis uit je werk.

Maar dat hoeft dus niet! Je hebt altijd een keuze. Dus ook of je op zoek gaat naar welke werkzaamheden echt bij jou passen of dat je uitzoekt waar je energie van krijgt en waar jij blij van wordt. Ik spreek uit ervaring, het is zo gaaf als je doet waar je energie van krijgt en hier zelf bewuste keuzes in maakt. Dan voelt het opeens niet meer als werk maar als iets wat jij graag wilt doen en dit levert bergen energie op.

Herken jij dat je ook bergen energie van jouw werk krijgt? Super! Deel dat hieronder in de comments en ben op die manier een inspiratie voor anderen. Zodat mensen zien dat het echt kan!

Kom jij elke keer weer moe en uitgeblust uit je werk thuis? Stel jezelf dan eens de volgende vragen:
1.      Waar krijg jij energie van?
2.      Wat is jouw droom?

Durf te dromen! Het zou zomaar kunnen zijn, dat dit een voorzichtige start is naar jouw werkgeluk!