Persoonlijk leiderschap

 

 

"Persoonlijk leiderschap is het proces van het je voor ogen houden van je visie en je waarden, en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn." (Stephen R. Covey)

 

 

Heb jij de regie over jouw leven? Doe jij waar je echt gelukkig van wordt?

Om te komen waar ik nu sta, heb ik een mooie ontdekkingstocht gehad. Op HR-vlak was ik echt een generalist. Heel leuk en uitdagend om zo breed bezig te zijn maar toch had ik de wens me meer te specialiseren en te doen wat ik het allerleukste vind, bezig zijn met de ontwikkeling van mensen. Daar zit echt mijn drive en daar krijg ik energie van!

Mijn wens was op dat moment om een eigen coachpraktijk op te zetten en mensen te kunnen begeleiden en coachen in hun professionele ontwikkeling. Ik heb toen doelen gesteld, een plan gemaakt en mijn doelen gerealiseerd. En toen mijn praktijk eenmaal stond, merkte ik dat ik me nog wat verder wilde specialiseren. En nu ligt mijn focus op het coachen van managers en ondernemers op persoonlijk leiderschap en authenticiteit. Ik doe nu wat ik wil, wat ik kan en waar ik volop van geniet!

En ja, natuurlijk stond ik, en sta ik nog steeds, elke keer weer voor nieuwe uitdagingen bij het volgen van mijn eigen pad en de focus die ik heb aangebracht. Want ik vind heel veel dingen leuk om te doen! Dus de verleidingen om van mijn pad af te wijken zijn ruimschoots aanwezig. En ook ik vind het soms spannend of lastig om nee te zeggen zodat ik ruimte blijf creëren voor wat ik écht het liefs wil doen.

Regelmatig blijf ik dus uitgedaagd worden om van mijn pad af te wijken. En toch blijf ik bewust de keuzes maken die aansluiten bij mijn visie en mijn waarden. Want daar krijg ik energie van en zo blijf ik enorm veel plezier houden in wat ik doe.

Wil jij ook doen waar jij echt gelukkig van wordt?

Ga dan aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Krijg inzicht in jouw kwaliteiten, talenten, competenties en jouw valkuilen. Ontdek wat jouw drive is. Stel je eigen doelen, maak een actieplan en realiseer je doel! En laat je vooral niet afleiden door alle uitdagingen die ook op je pad komen.  Jij kan dit!

 

Kennismaking inplannen