Werkgeluk

 

Ben jij gelukkig in je werk?

Wat mij opviel in gesprekken met diverse mensen afgelopen maanden, is dat ‘het gelukkig zijn in je werk’ vaak ter sprake komt. Er zijn eigenlijk in verhouding heel weinig mensen die ‘echt’ gelukkig zijn in hun werk. Heel veel mensen vinden hun werk wel oké en doen ‘gewoon’ hun ding. Ze zijn niet per sé ongelukkig in wat ze doen maar gaan ook niet elke dag met heel veel plezier naar hun werk toe.

 

Ze ervaren dus niet hoe het wel kan zijn! Want dan is elke dag een feestje en heb je echt plezier in je werk. Ik geloof er echt in dat je vooral moet doen waar je goed in bent. Als jij doet waar je goed in bent, ga je met een grote lach naar je werk, kan je mooie dingen bereiken en krijg je energie van je werk!

Mensen zijn zich niet altijd bewust van waar ze echt goed in zijn. En het is ook niet altijd even gebruikelijk om te vertellen waar je goed in bent. Maar wat mij betreft hoef je niet bescheiden te zijn als je spreekt over waar je echt goed in bent. Want dit is jouw talent! Iedereen heeft een talent, maar nog niet iedereen weet wat zijn of haar talent is.

Dus, in het kader van werkplezier en werkgeluk, wil ik je uitnodigen: ga eens op onderzoek uit. Waar ben jij echt goed in? Waar liggen jouw kwaliteiten? Waar krijg je energie van? Waar word jij gelukkig van?